ez a gomb

Ételosztás a hajléktalanoknak

2023-01-08 16:10:12

Ételosztás a hajléktalanoknak

December 21-én délután a korábbi évek hagyományaihoz híven két diáktársunkkal együtt mentünk el hajléktalanoknak élelmet osztani. A délelőtt folyamán összegyűlt gyümölcsöt, szendvicseket, édességet vittük el a főváros különböző pontjaira abban a reményben, hogy örömet szerezhetünk olyan embereknek, akik nem jutnak elég élelemhez, és megélhetésük támogatást igényel.
Nagyon sok élménnyel gazdagodtunk, és rendkívül élvezetes utazás volt.
Első állomásunk a Batthyány tér volt, ahol egy hajléktalannal találkoztunk, akinek egyből oda is adtuk az ajándékot. Sajnos, a téren nem láttunk mást, így tovább mentünk két másik helyszínre, ahol viszont nem találtunk rászorulókat, így folytattuk utunkat a Déli pályaudvarra, ahol találkoztunk két hajléktalannal, akiknek átadtuk az élelemcsomagokat.
Ezután átmentünk Pestre, a Deák Ferenc térre. Hosszas keresés után végre megtaláltuk a következő hajléktalant, aki egy idős hölgy volt, személy szerint őt sajnáltuk a legjobban, hiszen sajnos nem volt a legjobb fizikai állapotban, de nagyon örült az ajándéknak.
Következő úti célunk a Blaha Lujza tér volt, és szinte biztosak voltunk benne, hogy találunk olyan embert, akinek segíthetünk. Így is lett. Amint odaértünk, láttuk, hogy két embernek adhatunk át csomagot, így odaadtuk nekik a megmaradt ételt.
Nyomasztó és megdöbbentő volt elsőre a látvány, ami fogadott bennünket, amikor odaértünk a hajléktalanokhoz, de összességében a legjobb volt látni, hogy hatalmas mosolyt sikerült csalni ezeknek a nehéz sorsú embereknek az arcára, és hogy ezzel sikerült felvidítani a napjukat.

 

Felhős Alex és Frischfeld Frigyes 9.D

©2020 ÓBUDAI GIMNÁZIUM. MINDEN JOG FENNTARTVA
EGYÜTT AZ ÓBUDAI GIMNÁZIUMÉRT ALAPÍTVÁNY: RAIFFEISEN BANK SZÁMLASZÁM: 12001008-01206078-00100001 TECHNIKAI SZÁM (ADÓ 1 % FELAJÁNLÁSAKOR): 18145034-1-41