ez a gomb

Ballagási tájékoztató

2024-04-16 11:09:17

ÓBUDAI GIMNÁZIUM - BALLAGÁS 2024

 

Suszter Natália - 12. A

Horváthné Tarlós Júlia - 12. b

Greminger Gabriella - 12. c

Srajberné Dervarics Krisztina 12. D

 

Kedves Szülők, Hozzátartozók!

 

Ballagási rendezvényünkről az alábbiakban adunk összefoglaló tájékoztatást.

 

Több év tapasztalatából kiindulva, a lehető legtöbb észrevételt figyelembe véve igyekeztünk Gimnáziumunk épületének, udvarának adottságai mellett a ballagáshoz ideális megoldást találni, az ünnepélyes alkalomhoz méltó kereteket kialakítani. Kérjük az Önökre vonatkozó részek tudomásulvételét és betartását a rendezvény minden résztvevőjének biztonsága érdekében.

 

Vendégeinknek az iskola udvarán, valamint a Szentlélek téren biztosítunk részvételi lehetőséget. Így látjuk megoldhatónak, hogy mindenki láthassa a ballagókat, ugyanakkor ne töltsön feleslegesen sok időt várakozással, helyfoglalással. Célszerű tehát előre eldönteni, ki melyik helyszínre jön, egyszerre nem tud mindenki minden helyszínen megjelenni.

 

        Az 1.szakasz: az udvaron, 15:45-16:00

 

A ballagók az iskola udvarán sorakoznak fel osztályonként, négy oszlopban. Itt lehetőség van fényképek készítésére. A menet 16:00-kor indul; a négy osztály az alsóbb évfolyamosok által alkotott sorfalon belül tesz egy kört az udvaron – ekkor lehetőség lesz a virágcsokrok átadására, fényképek készítésére. Kérjük, hogy 15:55-ig helyezkedjenek el a sorfal két oldalán!

 

        A 2.szakasz – az iskola épületén belül: kb. 16:00-16:30

 

Az osztályok az iskola épületén belül tanáraik és diáktársaik sorfalai előtt ellépve búcsúznak.

 

Ebben a szakaszban osztályonként 2 fő számára biztosítunk fényképezésre, filmezésre lehetőséget.

A fényképezni, videó felvételt készíteni kívánó szülők külön belépővel jöhetnek be az épületbe.

 

         A 3. szakasz – Szentlélek tér: kb. 16:30-


Ezen a helyszínen kb. 300 ülőhelyet tudunk biztosítani padokon, székeken. Kérjük, az idősebbeknek és a kisgyermekkel érkezőknek biztosítsanak elsősorban helyet, egyébiránt tartózkodjanak az előzetes helyfoglalástól, az üres székeken érkezési sorrendben szíveskedjenek helyet foglalni!

 

A Szentlélek térre a FŐBEJÁRATON keresztül érkeznek a ballagók. Ellépnek a sorfal között, menetüket diáktársaik luficsokrokkal és az iskola zászlajával vezetik fel. Teljes kört tesznek, melyet a sorfal világosan kijelöl, kérjük, ennek a kerületén sorakozzanak fel fényképezéshez, virágcsokor-átadáshoz stb.

          A ballagás utolsó részeként a 11.-es évfolyam búcsúzik, majd a ballagó osztályok mondják el búcsúüzenetüket. A rendezvény az igazgatói beszéddel és a luficsokrok ünnepélyes felengedésével zárul, várhatóan 17:30 előtt.

Rendezvényünket végig hangosítjuk, mind az iskola udvarán, mind a Szentlélek téren, valamint az épületen belül.

 

 A várakozók számára folyamatos tájékoztatást adunk a ballagás szakaszairól minden helyszínen. A hangszórókból ballagó diákjaink énekhangja szól.

 

Az ünnepély után a helyszínt az iskola udvarán keresztül vagy a Fő tér irányában tudják elhagyni.

 

* * *

Amennyiben a ballagás előtt eleredne az ESŐ, az ünnepséget az iskola tornatermében tartjuk meg. Ezt a megjelent vendégekkel a hangosítás segítségével közöljük. A tornaterem befogadó-képessége korlátozott, ezért ide csak a ballagó diákok és a műsor szereplői mehetnek be.

 

A hozzátartozók a kijelölt termekben követhetik figyelemmel az ünnepélyt az alábbiak szerint:

  • A hozzátartozói a „B” épület I.emelet 2., 3., valamint a „B” épület II. emelet 5. és 6. tantermében – megközelíthető a barna kapun át a „B” épület bejáratán keresztül;
  • b hozzátartozói az „A” épület I. emelet 13. és 14., valamint az „A” épület II. emelet 22. és a nagyfizika tantermében – megközelíthető a főbejáraton és a fehér kapun keresztül;
  • a 12.c hozzátartozói az A” épület fszt. 9., Francia terem, „A” épület I. emelet 15., valamint az „A” épület 111. tantermében  –megközelíthető a főbejáraton és a fehér kapun keresztül;
  • a 12. D hozzátartozói a„D” épület emelet 5.,6, valamint az Ének és a  „D” épület II. emelet 7. tantermében – megközelíthető a barna kapun át, a „D” épület bejárati kapuján keresztül;

 

Kérjük, mindenki az egyes osztályok számára kijelölt termekbe menjen; az épület adottságai, a szűk folyosók és lépcsőházak nem teszik lehetővé, hogy a hozzátartozók együtt haladjanak a ballagókkal. A ballagó osztályok csak a hozzátartozóik számára kijelölt termekbe mennek be. A hangosbemondón keresztül folyamatos tájékoztatást adunk. Akinek esetleg a termekben nem jutna hely, az ebédlőben találkozhat a ballagókkal.

 

Ha a ballagás alatt kezdene el esni, a vendégek a számukra kijelölt termekbe mehetnek be, az ünnepélyt a tornateremben tartjuk meg – ebben az esetben az útvonalat nem tudjuk módosítani, a ballagók nem mennek be tantermekbe.

 

A ballagó diákok a ballagás minden részletéről előzetesen pontos tájékoztatást kaptak, tőlük minden fontos információ megszerezhető.

 

Kérjük mindenki biztonsága és az ünnepség lehetőség szerinti zökkenőmentes lebonyolítása érdekében a fentiek tudomásulvételét.

 

Budapest, 2024. április 16.                                      

                                                                               Polencsik Judit

                                                                             igazgatóhelyettes

©2020 ÓBUDAI GIMNÁZIUM. MINDEN JOG FENNTARTVA
EGYÜTT AZ ÓBUDAI GIMNÁZIUMÉRT ALAPÍTVÁNY: RAIFFEISEN BANK SZÁMLASZÁM: 12001008-01206078-00100001 TECHNIKAI SZÁM (ADÓ 1 % FELAJÁNLÁSAKOR): 18145034-1-41