Tájékoztató a NETFIT mérési rendszerről és a tanulók eredményeinek megtekintéséről

Tisztelt Szülők!

Az iskoláskorú gyermekek fittségi állapotának mérése és értékelése az idei (2014/15) tanévtől gyökeresen átalakult. A Magyar Diáksport Szövetség szakmai csoportja által kialakított új típusú mérés (NETFIT) célja a kor igényeihez való alkalmazkodás, az eredmények összehasonlíthatóságának és a mérés objektivitásának javítása.

A mérés részletes leírását megtekinthetik a www.mdsz.hu oldalon a „szülőknek a netfitről” ablakra kattintva.

A mérés kidolgozóinak többek közt az is célja volt, hogy ne csak az iskola és a testnevelők, hanem a szülők is tájékozódhassanak gyermekük fittségi állapotáról.

A mérésben a tanulók, személyiségi jogaikat tiszteletben tartva, nem névvel, hanem egyéni mérési azonosítóval rendelkeznek. Ezeket a mérési azonosítókat a következő két hétben a gyermekeknek odaadjuk, hogy hazavigyék őket és Önöknek átadják. Ezzel a mérési azonosítóval tudják majd gyermekük fittségi állapotát nyomon követni.

Jelenleg folynak a mérések. A mérések befejezése után, az adatok egy internetes felületen rögzítésre kerülnek. Ezek után Önök számára is hozzáférhetővé válnak saját gyermekük eredményei.

Saját gyermek mérési eredményeinek megtekintése:

  1. lépjen be a www.mdsz.hu internetes oldalra;
  2. kattintson a „belépés - NETFIT informatikai rendszer” ikonra;
  3. az eredmények megtekintése regisztrációhoz kötött, ezért kattintson a regisztráció fülre;
  4. az általános tájékoztató elolvasása után kattintson a „regisztráció indítása” fülre;
  5. a megjelenő oldalon jelölje be, hogy „szülő vagyok, (gyermekem a közoktatásban tanul);
  6. adja meg a regisztrációhoz szükséges adatokat ( saját név, lakcím, e-mail cím, telefon szám (ennek megadása nem kötelező), a gyermek mérési azonosítója). A regisztráció végén, kattintson a regisztrál gombra.

Sikeres regisztráció után a www.mdsz.hu oldalon a belépés ikonra kattintva érik el a bejelentkezési felületet, ahol az Önök által megadott felhasználó névvel és jelszóval tudnak belépni.

Felmerülő kérdések esetén, testnevelő kollégáimmal együtt, szívesen állunk rendelkezésükre.

Üdvözlettel a testnevelés munkaközösség nevében:

Greminger Gabriella

munkaközösség vezető

Budapest, 2015. április 22.