Az idén tavasszal is részt vettünk a Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány közös programján, melyet az orvostudományok iránt érdeklődő diákok számára rendeztek.
 A tavaszi konferenciára elsősorban 10. és 11. évfolyamos diákok jelentkezését várták. Iskolánkat Tasnádi Sarolta 11. osztályos és Radványi-Puskás Tünde és Káli Bence 10. osztályos tanulók képviselték.
A háromnapos program nagyon színes volt. A diákok a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium laboratóriumában különböző, a biológia órákhoz kapcsolódó spektroszkópiai méréseket végeztek. Később találkoztak az egyetemen tanuló és kutató Szent-Györgyi Hallgatókkal, akik megismertették a diákokat kutatási eredményeikkel, s a program egyetemi részével.
A rendezvény fénypontja volt, hogy előadást tartott a magyar származású, Buzsáki György agykutató, akinek kutatási területe: a tanulási és memóriafolyamatok vizsgálata. Az Egyesült Államokban tanító professzor elnyerte 2011-ben a szakma legnagyobb elismerését, a „The Brain Prize-t.”
A tavaszi konferencia a város kulturális sokszínűségének megismerésére is alkalmat nyújtott. A tanulók színházi előadáson, majd az azt követő gálavacsorán vettek részt.
Topalidiszné Makai Ágnes