A versenyt hagyományosan húshagyó keddre, a „farsang farkára” időzítve szervezték – eddig tíz alkalommal a Vörösmarty Gimnáziumban, ettől az évtől kezdve a Radnótiban – három kategóriában: francia nyelven előadott énekkel, verssel és prózai művekkel lehet nevezni az ország minden részéről. Ezúttal 29 produkciót láthattunk sok budapesti és néhány vidékről (Dunaújvárosból, Szigetszentmiklósról és Pécsről) érkezett diák előadásában. Sok színvonalas előadást tekinthettünk meg, talán a korábbi éveknél is erősebb volt a mezőny, s különösen az énekesek szerepeltek nagy számban.

Iskolánkat Kató Linda 10. A osztályos tanuló képviselte Jacques Brel Ne me quitte pas (Ne hagyj el) című számával, s ezzel elnyerte a zsűri (Hugues Denisot, a Francia Intézet nyelvi attaséja, Estelle Jozwicki, művésztanár és Poros András, a Franciatanárok Magyarországi Egyesületének elnöke) egyhangú ítéletét: maximális pontszámmal lett első a 14-16 évesek korosztályában.

Gratulálunk Lindának, akinek ebben az évben nem ez az egyedüli bravúrja: nagyon büszkék vagyunk rá, hogy bejutott a Francia Intézet nagy hagyományra visszatekintő Frankofón dalversenyének döntőjébe, ahol 15 versenyző méri össze tehetségét március 23-án. Ott leszünk majd, és nagyon szurkolunk neki.