Projektzárás az Óbudai Gimnáziumban    
2018. május 28-án a Robotika szakkör éves munkájáról tartottunk egy összefoglalást, ahová iskolán kívüli vendégeket is meghívtunk. Így az Abacusan Stúdió képviselőit (Büti István, Klement Krisztina és Sugár Sára), valamint a Tankerület vezetőjét (Tamás Ilona). Az eseményen iskolánk igazgatója (Szűcs József) is tiszteletét tette.
Nagy örömünkre szolgált, hogy az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar képviseletében Dr. habil. Molnár András dékán úr is tiszteletét tette.
A tanulók lelkesen mutatták be alkotásaikat, nagy szakértelemmel magyarázták el a programjaikat, láthattuk az utasításokat végrehajtó robotokat, rávilágítottak a hiányosságaikra is, és megfogalmazták a jövőbeli feladataikat. Sok építő véleményt, biztatást kaptak a vendégeinktől.
Komlósi tanár úr képes beszámolójával felelevenítettük az Óbudai Egyetemen eltöltött délutánt, valamint a szegedi kirándulásunk eseményeit. Ruszkai tanárnő a szakkör létrejöttéről, működéséről, tapasztalatairól beszélt.
Tartalmas, jó hangulatú, tapasztalatokban gazdag és élménydús programot zártunk. Jövőre innen folytatjuk!
A szakkör munkájában résztvevő tanulók:
Branyiczky Balázs, Paulik Liza, Sátori Kata, Németh Bálint, Szarka Zsombor, Kelemen Natália, Szerednik László, Schaffer Tamás, Nacsády András.
A szakkört vezető pedagógusok: Komlósi József és Ruszkainé Fodor Éva informatika tanárok.
 

Budapest, 2018. június 11.