Látogatás a Humusz-házban
 
A 2018/19-es tanévben gimnáziumunk meghirdetett egy osztályok közötti versenyt, amelynek célja az volt, hogy ki tud több műanyag kupakot gyűjteni. A gyűjtés egyrészt környezetvédelmi, másrészt jótékony célokat szolgál, mivel a gyűjtőponton leadott kupakokból származó pénzösszeggel Kapcsoldás partneriskolánk, a Csalogány iskola legrászorultabb diákját támogatjuk.
A mi osztályunk 42 kg-t gyűjtött, és ezzel megnyertük a versenyt. A nyereményünk egy szabadnap volt, amelynek keretein belül november elején ellátogattunk a Humusz-házba. Ez tulajdonképpen egy öko-ház, ahová az emberek szabadon bemehetnek, leülhetnek a kertbe, kikapcsolódhatnak. Mi most tanulási céllal mentünk, hogy megmutassanak nekünk olyan dolgokat a hulladékról, a termékek előállításáról, elhasználódásáról, amelyeket eddig nem feltétlenül tudtunk.
   
A nagy létszámra való tekintettel az osztályt 3 csoportra osztották. Mind a 3 csoport egy hulladékgyűjtéssel kapcsolatos szabadulószobában vetélkedett, ahol különböző rejtvényeken keresztül ismertettek meg minket a tudatos hulladékkezelésről. Amíg az egyik csoport szabadulni próbált, a másik két csoport ezzel a témával kapcsolatban megnézett egy ismeretterjesztő kisfilmet. A film után pedig egy témához illő társasjátékkal játszottunk.
Összeségében érdekes délelőtt volt, és mindenképpen hasznos a jövőnk szempontjából.
10.b osztály