KAPCSOLDA - őszi látogatás a Csalogány Iskolában - 2019 október
Október 7-én 13 diákkal meglátogattuk partner-iskolánk diákjait, akik körbevezettek minket makulátlan tisztaságú, ízlésesen dekorált intézményük főbb helyiségein, 1-1 osztálytermen, a kápolnán, megmutatták a kollégiumi szárnyat és az uszodájukat is, majd a látogatás végén a tornatermi vidám hangulatú sorversenyeket követően közös tánccal zártuk a délutánt.
   
Íme egy kis ízelítő abból a hangulatból, amit egy már "régi" Kapcsoldásnak számító 9.b osztályos diák, Szabó Eszter leírásából érzékelhetünk:
"A Kapcsoldák alkalmával mindig fontos szerepet kap a zene. A legtöbb gyerek szeret táncolni, énekelni vagy csak hallgatni a zenét, ezért része is a tervezett programnak. Számomra ezenkívül is mindig jelen van egy különleges, megismételhetetlen formát öltve. Minden alkalommal egy új módon teszi színesebbé a napomat. Most kiderült, hogy én is szeretem azt a dalt, ami annak a lánynak a kedvence, akivel már az első szemkontaktussal megtaláltuk a közös hangot. A délután során kissé félrevonulva beszélgettünk, és közösen elénekeltük ezt a dalt. Hálás vagyok, hogy részem lehetett egy ilyen szívet melengető pillanatban."