Különleges nap a Bűvösvölgyben
 
A Bűvösvölgy médiaértés-oktató központokat azért hozta létre a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, hogy támogassa a gyerekeket a média tudatos és biztonságos használatában. A programok során az iskolai csoportok a média szerepét, működését vizsgálják, a digitális világ szabályaival ismerkednek, a passzív befogadói szereptől az aktív, tartalomalkotó jelenlétig gondolják végig annak hatását, kockázatait. Lenyűgöző eszközpark és képzett médiaértés-oktatók segítik a tanulókat, hogy játszva, aktív alkotás során tapasztalják meg, hogyan hat rájuk a média.
A 10. b. és c. osztályok tanulói nagyon élvezték, hogy az iskolapadból kiszabadulva is tanulhattak. Többféle tevékenységet próbáltak ki, csoportmunkában: híradó készítése (greenboxban), filmforgatás (különböző öltözékekben, díszletben), szülinapi zsúr tervezése.
Sokat nevettek, mégis rengeteget tanultak a diákok ezen a - közösséget is építő - programon. A központ fiatal oktatói a modern, aktív foglalkozással emlékezetes élményt szereztek a gimnazisták számára.
 
Bíró Kitti, Boda Emőke