Őszi szünet: Irány, Anglia!

Füzesi Katalin tanárnő szervezésében az őszi szünetben eljutottunk Londonba. A másfél napos utazás Ausztrián, Németországon, Belgiumon, Franciaországon, majd az Északi-tengeren át vezetett, amit  kiváló idegenvezetőnk tett élvezetessé. London előkelő külvárosában, Croydon kerületében családoknál szálltunk meg, aminek köszönhetően lehetőségünk nyílt nyelvtudásunk gyakorlására, emellett betekintést nyertünk az angol családok hétköznapi életébe.

  

 A gyönyörű fővároson kívül belekóstolhattunk a vidéki Anglia hangulatába is, ellátogattunk Canterburybe, az anglikán egyház fellegvárába, Sratford-upon-Avonba, Shakespeare szülővárosába, Cotswold vidékén egy festői szépségű kis faluba, Bourton-on-the Waterbe, és Oxfordba, az egyetemek fővárosába. A különböző állomásokon néha az a 2 óra szabadidő sem volt elég a minket teljesen lenyűgöző látványosságok körbejárásához. A személyes kedvencem a Madame Tussaud’s Panoptikum volt, de ez csak egy a sok közül. A hangulatot a minket körülvevő pipacsok fokozták, amelyekkel a háborús hősökre emlékeznek az emberek az akkor közeledő Remembrance Day alkalmából

Az egy hét nagyon gyorsan elrepült, de a Tower, a London Eye, a Whitehall, a Trafalgar Square, a Természettudományi Múzeum, a Tudományok Múzeuma, a piros buszok, a 8 milliós metropolisz lüktetése és még sok más sokáig bennünk marad.

Szemenyei Vera 8. c