Mirtse Kori nevével még biztosan fogunk találkozni, ő énekelni tanul, és szívesen gondol vissza a franciaórákra, ahol először varázsolta el őt a francia sanzonok különleges hangulata. Zaz Je veux című számával mutatkozott be a gimnázium tanulói előtt, természetesen nagy sikerrel.
Kilencedikeseink (Kozma Véda és Zakupszky Virág) teljesen váratlanul jutottak be (első próbálkozásra!) a Francia Intézet sanzon-versenyének döntőjébe, ahol szépen megállták a helyüket.
Rendezvényünkön a döntőben énekelt - a zsűri által  kiválasztott - sanzonokat adták elő: Véda Édith Piaf (Zaz által újragondolt) Dans ma rue című dalát, Virág Renaud örök slágerért, a Mistral gagnant-t énekelte.
Éveken keresztül az iskolai rendezvények állandó szereplője volt Kató Linda és Majnár Flóra, ők együtt és külön-külön is nagy sikereket arattak különféle francia nyelvű versenyeken. Linda most egy fiatal francia énekesnő, Louane egy dalát, Flóra (Linda gitárkíséretével) Édith Piaf ismert slágerét, a La vie en rose-t adta elő. Ők mindketten tanulnak még, de az éneklés és a francia nyelv mindig fontos szerepet fog játszani az életükben.
Végül Szeder-Szabó Kriszta Budapest című, fergeteges ritmusú dalát hallgattuk meg. Sajnáltuk, hogy vendégeinknek menniük kellett, szívesen hallgattuk volna még őket. De „tant pis”, vagyis annyi baj legyen! Majd jönnek még máskor is, legalábbis azt ígérték.
Végül jöhetett az elmaradhatatlan vendéglátás: a franciás diákok – többnyire saját maguk által készített – finomságait kóstolhattuk meg a büféasztalnál.

Videó felvételek a sanzon délutánról:

Az első felvétel

A második felvétel