Iskolánk azért támogatja a nemzetközi cserediák programokat, mert azok kiváló lehetőséget biztosítanak diákjaink idegennyelv-tudásának gyakorlására, a világ felfedezésére, önmaguk mélyebb megismerésére, életre szóló barátságok kialakulására, a nyitottság mint emberi érték kialakítására. Tapasztalatunk azt mutatja, hogy egy ilyen program egy életre meghatározza a résztvevők személyiségének alakulását és a világhoz való hozzáállását.
Iskolánkból a részt vevő diákok azok lehetnek,
-          akik 14-16/17 évesek, és tudnak annyira angolul, hogy a hétköznapi kommunikáció során elboldogulnak (nem kell nyelvvizsga),
-          valamint el tudnak szállásolni egy külföldi diákot egy hétre (azonos nemű diák esetén egy szobában lehet, eltérő nemű diák esetén külön szobát kell biztosítani).
-          A programban való részvételhez továbbá 100 euró befizetésére van szükség.
A program egyéb költségeit (utazás, biztosítás, projektköltségek, belépők stb.) a pályázaton elnyert összegből finanszírozzuk.
Annak tudunk kiutazást biztosítani, aki fogadni is tud cserediákot, de csak fogadóként is részt lehet venni.
Egy-egy turnus összesen 7 nap (1 nap kiutazás, 1 nap kirándulás, 4 nap projekt és 1 nap hazautazás), amihez a diákok „házi feladatot” kapnak a kiutazás előtt négy héttel a projekt témájával kapcsolatban. Az Óbudaisokat minden helyre a gimnázium két tanára kíséri el, akik az adott téma előkészítésében is segítik a csapatot.
Az egy-egy országba utazó diákokat a kívánságuk szerint, a teljes projekt adta lehetőségek figyelembevételével tudjuk meghatározni.
A programmal kapcsolatban 2019. január 16-án 18.00 órakor az Óbudai Gimnázium ebédlőjében szülői tájékoztatót tartunk az érdeklődők számára, ahol a felmerülő kérdéseiket is feltehetik.
 
dr. Furka Ildikó
 szervező tanár
Elérhetőségeink:

Cím: Budapest, Szentlélek tér 10. 1033   Telefon: (+36 1) 368-6850; (+36 1) 368-2148;  Fax: (+36 1) 250-1211

E-mail: titkarsag"kukac"obudaigimnazium.hu; iroda"kukac"obudaigimnazium.hu; titkarsag.obudaigimn"kukac"ebtk.hu