Először arra kerestük a választ, hogy hogyan lehetne szorosabbá tenni a középiskolák és a kar kapcsolatát, hogy minél több diákot irányítsunk a természettudományos pályára. Abban állapodtunk meg, hogy az egyetem intézetei nyílt napokat szerveznek számunkra, hogy betekintést kapjunk az aktuális kutatásokba, oktatási folyamatba, és így közvetlen információkat tudjunk adni érdeklődő diákjainknak. A beszélgetés második részében az új Nemzeti Alaptanterv természettudományi tárgyakat érintő koncepciójáról gondolkodtunk közösen. Terveink szerint közös állásfoglalást fogunk eljuttatni a megfelelő szervezetekhez, melyben megfogalmazzuk véleményünket a tervezett tananyagról, óraszámokról, módszerekről. Megtisztelő volt számomra, hogy részese lehettem ennek a beszélgetésnek, és képviselhettem iskolámat, az Óbudai Gimnáziumot.

Nagy Mónika földrajztanár,

Természettudományi munkaközösség-vezető

TANÉVNYITÓ AZ ELTE TERMÉSZETTUDOMÁNYI KARÁN

2018. szeptember 6-án az ELTE Természettudományi Kara tanévnyitó ünnepséget rendezett. Meghívottként részt vehettem az egyetem ünnepségén mint középiskolai igazgató. A himnusz elhangzása után Dr. Surján Péter dékán úr köszöntötte a jelenlévőket, külön az első éves egyetemistákat. Köszöntőjében kiemelte a középiskolai képzés fontosságát a természettudományi területek tantárgyaiban, valamint az egyetem képzési területeit mutatta be. Különleges színfoltja volt az ünnepségnek, amikor a dékán úr minden hallgatóval kezet fogott, jelezve, hogy immár az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karának polgárai. Az ünnepség második felében a meghívott középiskolai igazgatóknak, illetve szaktanároknak adott át elismerő okleveleket, akiknek intézményeiből nagyon sokan jelentkeztek, illetve sikeresen felvételt nyertek az egyetem természettudományi karának képzési területeire.

Intézményünk a következő elismerésekben részesült:

Az Óbudai Gimnázium pedagógusai elismerő oklevélben részesültek azért a kiemelkedő felkészítő munkáért, amelynek eredményeképpen a 2018/19-es tanévben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karára a harmadik legtöbb hallgató az intézményből nyert felvételt.

Az Óbudai Gimnázium matematika pedagógusi munkaközössége elismerő oklevelet kapott a kiemelkedő felkészítő munkájáért, amelynek eredményeképpen a 2018/19-es tanévben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karának matematika alapszakjára a második legtöbb hallgató az intézményből nyert felvételt.

Az Óbudai Gimnázium földrajz pedagógusi munkaközössége szintén elismerő oklevelet kapott azért a kiemelkedő felkészítő munkáért, amelynek eredményeképpen a 2018/19-es tanévben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karának földrajz alapszakjára a legtöbb hallgató az intézményből nyert felvételt.

Gratulálunk kollégáinknak a sikeres felkészítő munkáért!

Szűcs József igazgató

Óbudai Gimnázium

Elérhetőségeink:

Cím: Budapest, Szentlélek tér 10. 1033   Telefon: (+36 1) 368-6850; (+36 1) 368-2148;  Fax: (+36 1) 250-1211

E-mail: titkarsag"kukac"obudaigimnazium.hu; iroda"kukac"obudaigimnazium.hu; titkarsag.obudaigimn"kukac"ebtk.hu