ez a gomb

Robotika szakkörösök az Óbudai Egyetemen

2021-08-09 14:37:13

A 3D nyomtatásról tartott előadást Dr. habil. Molnár András, a Neumann János Informatikai Kar dékánja az Óbudai Gimnázium diákjainak hétfőn, az egyetem Bécsi úti campusán. A téma iránt érdeklődő középiskolások a többi között 3D nyomatással készült robotokkal és ennek technológiai hátterével ismerkedhettek meg az eseményen.

Robotika szakkörösök az Óbudai Egyetemen

A 3D nyomtatásról tartott előadást Dr. habil. Molnár András, a Neumann János Informatikai Kar dékánja az Óbudai Gimnázium diákjainak hétfőn, az egyetem Bécsi úti campusán. A téma iránt érdeklődő középiskolások a többi között 3D nyomatással készült robotokkal és ennek technológiai hátterével ismerkedhettek meg az eseményen. Az Óbudai Gimnázium robotika szakkörös tanulóit látta vendégül az Óbudai Egyetem Neumann János Informatika kara hétfő délután. A diákok a 3D-s nyomtatással és a lézervágás technikájával ismerkedhettek meg Molnár András dékán segítségével. A rendezvényen két, az egyetemen hallgatói féléves feladatként készített mobil robotot is bemutattak a középiskolásoknak, melyek érdekessége, hogy 3D nyomtatási technológiával készültek. Molnár András dékán 3D nyomtatási technológiáról szóló előadását élő bemutatóval tette színesebbé, hogy a robotika szakkörös diákok minél közelebbről megismerhessék a 3D nyomtatók működésének alapelveit. Emellett azonos vezérlési elveken alapuló lézervágók működéséről is számos érdekességet megtudhattak a résztvevő fiatalok. Sőt, a diákok elkészíthették saját névjegykártyáikat, melyeket a helyszínen lézer-gravírozással papírkártyákba égettek.

Cikk a látogatásunkról:

http://news.uni-obuda.hu/articles/2017/11/24/3d-s-nyomtatassal-ismerkedhettek-a-nik-en-a-robotika-szakkoros-gimnazistak

©2020 ÓBUDAI GIMNÁZIUM. MINDEN JOG FENNTARTVA
EGYÜTT AZ ÓBUDAI GIMNÁZIUMÉRT ALAPÍTVÁNY: RAIFFEISEN BANK SZÁMLASZÁM: 12001008-01206078-00100001 TECHNIKAI SZÁM (ADÓ 1 % FELAJÁNLÁSAKOR): 18145034-1-41