ez a gomb

Fehér éjszakák - vörös vitorlák Szentpétervár 2017 június

2017-06-17 00:00:00

Az Óbudai Gimnázium testvériskolai kapcsolatot létesített a 74. sz.  szentpétervári iskolával, és ennek keretében 5 oroszul tanuló diák és két tanár utazott Szentpétervárra. Az igazgatónő, a tanárok és a fogadó diákok őszinte barátsággal fogadtak minket. Még felsorolni is nehéz lenne azt a sok nevezetes helyet, épületet, műalkotást, amelyeket a gimnázium tanárainak segítségével közelebbről megismerhettünk  (Ermitázs, Petrodvorec, Admiralitás, Péter-Pál erőd, Nyári kert, Nyevszkij sugárút,Orosz Múzeum, Izsák székesegyház…). Természetesen  amerre csak néztünk, mindenütt gyönyörűen rendbe hozott paloták és kertek. Lenyűgöző volt a nyüzsgő város, szemet gyönyörködtetők a folyócskákon és csatornákon úszó hajók, a lépten-nyomon fel-felcsillanó aranyozott tornyok, kupolák.De mindez csak idegenforgalmi látványosság maradt volna az igazi orosz lélek kedvessége nélkül.

Köszönjük a Fővárosnak, hogy ilyen fantasztikus lehetőséghez juttatott minket, és nem utolsó sorban Tamás Ilona Tankerületi Igazgató Asszonynak, aki mindvégig segített és bátorított minket ennek a kapcsolatnak a kiépítésében.
Hálásak vagyunk Alla Lakko igazgatónőnek a csodálatos szervezésért, mondhatjuk, hogy igaz barátra leltünk Benne, és alig várjuk, hogy mindezt a kedvességet viszonozhassuk októberben, amikor eljönnek hozzánk Budapestre.
Hamvai Zsuzsa
Óbudai Gimnázium

©2020 ÓBUDAI GIMNÁZIUM. MINDEN JOG FENNTARTVA
EGYÜTT AZ ÓBUDAI GIMNÁZIUMÉRT ALAPÍTVÁNY: RAIFFEISEN BANK SZÁMLASZÁM: 12001008-01206078-00100001 TECHNIKAI SZÁM (ADÓ 1 % FELAJÁNLÁSAKOR): 18145034-1-41